9 C
Medemblik
21 januari 2021 06:21
Medemblik Actueel.

Openingsceremonie European Cup (Foto aangeleverd)
Openingsceremonie European Cup (Foto aangeleverd)

European Cup Jiu Jitsu Duo Games een zeer groot succes

OPPERDOES – Op zaterdag 23 juni is de eerste European Cup Jiu Jitsu-Duo Games en het is een zeer groot succes geworden. De Budoschool Takken/Shi-Sen-Do heeft met toestemming van de Judo Bond Nederland en de Europese Jiu Jitsu Federatie een zeer nieuw en innovatieve toernooivorm ontwikkeld.

Met  jiu jitsuka’s uit Rusland, Slovenië, Noorwegen, Duitsland, België en Nederland was de techniekvergelijkende wedstrijdvorm zeer goed bezet. Het evenement werd met live muziek  ondersteund en daarnaast gaf de 81-jarige grootmeester Wim van Vorstenbos een unieke demonstratie van een traditioneel japans kata.

Het evenement werd  officieel worden geopend door wethouder Joset Fit die (Top)sport o.a. in haar portefeuille heeft en vol bewondering is zij ook de hele dag gebleven. Inmiddels zijn er felicitaties ontvangen van de President van de JJEU, de bondscoaches van Noorwegen, België en Duitsland voor de organisatie. Het evenement bleek een schot in de roos en de hele dag zat de tribune ook vol met zeer veel belangstellende mensen.

Goud was er deze dag o.a. voor Liv Beezemer en Fenno Uijldert uit de gemeente Medemblik.  Lina van Dam & Noah Rolvink scoorde een tweede plaats en het heren duo Floyd Knijn & Fenno Uijldert waren ook goed voor zilver. Wel een uniek detail, in de voorronden wisten zij de huidige wereld kampioenen met een half punt te verslaan.

Verder een zeer knappe derde plaats van Jochem & Lieke Bos, Isaak Weel, Robin Back, Marcus Trouerbach en Rae Roelandschap.

Voor alle uitslagen: www.shisendo.nl / button European Cup

 

Reageren via facebook