Reportage: 11-jarige Finn is kippenboer

TWISK – Finn is een jongen van 11 jaar en is een echte kippenboer die zijn kippenboerderij runt op zorgboerderij Eijkenhoeve in Twisk. Finn houdt op dit moment 75 kippen, maar heeft al aangegeven te willen uitbreiden. Zoals Fin zegt “ Ík maak een groter nachthok en grotere vrij uitloop voor mij kippen”. Verslaggeefster Marieke Pijlman nam een kijkje.

Finn is dol op z’n kippen, maar kwam er al gauw achter dat er ook geld mee te verdienen valt. En dat gaat ‘m volgens zijn vader, Marcel van der Eijk, goed af. “Hij is een goede handelaar en onderhandelaar. Misschien is hij zelfs wel beter dan ik.”

De 11-jarige runt zijn hele zaakje zelf, van verzorging van de dieren tot het uitrekenen van de kostprijs van de eieren. “Ik vind het gewoon leuk dat ik eigen baas ben en mijn eigen kippen heb.”

‘Ik heb er verstand van’

Hij droomt al wel over een eigen boerderij later, maar hij durft nog niet te zeggen of hij kippen of koeien gaat houden. “Ik denk dat ik er wel verstand van heb, want als er een kip ziek is, dan zie ik dat meteen. Maar dat zie ik ook bij koeien.” Volgens zijn vader heeft hij gevoel voor het boerenbedrijf: “Hij ziet nu al hoe het werkt en ik vind het echt knap op zijn leeftijd.”

Albert Roozendaal eigenaar van de kaaswinkels van Westfrieschlander in Enkhuizen, Hoorn, Medemblik en Wognum (Kaaspunt) is verheugd om zo’n jonge dapper ondernemer een kans te geven voor goede afzet van zijn boereneitjes. Deze eitjes zijn te koop in de winkels van Albert Roozendaal en op de zorgboerderij.

Reageren via facebook