Medemblik Actueel.

Bewolkte start van de woensdag, later opklaringen

MEDEMBLIK – We hebben een bewolkte start van de woensdag maar in de loop van de dag komen er toch opklaringen en wordt het zonnig. De matige zuidwestelijke wind voert warme lucht met zich mee waardoor de middagtemperatuur ruim boven de 20 graden komt te liggen. Aan het einde van de middag trekt de bewolking weer dicht en kan er vanavond een bui gaan vallen. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 14 graden en draait de wind naar het noordwesten.

Bewolkte en gevoelig frissere dagen

De rest van de week moeten we het doen met toch wel flink lagere temperaturen. De noordwestelijke wind zorgt voor aanvoer van koudere lucht van boven de Noordzee waardoor het ook boven land niet veel warmer gaan worden dan 15 á 16 graden op donderdag, vrijdag en zaterdag, op zondag kan het 18 graden gaan worden en dat is dan direct de opstap naar een flinke weersverbetering.

Op maandag draait de wind via het noorden naar het noordoosten en voert dan droge en flink warmere lucht met zich mee. Overdag temperaturen van ruim boven de 20 graden en de bewolking zal ook vrijwel geheel oplossen. Dit blijven wij tot zeker het volgend weekend houden, daarna wordt het onzeker of het zomerse weer stand kan houden .

De beoordeling van het KNMI

De positie van het hoog is alles bepalend voor de aangevoerde luchtsoort in het aandachtsgebied. Tot het komende weekeinde zien we in vrijwel alle EPS-leden het hoog nog ten westen van ons land, resulterend in een aantal dagen met beduidend lagere temperaturen. Het verplaatsen van het hoog naar centraal Europa na het weekeinde zien we slechts in ongeveer 20% terug. Het overgrote deel van de leden houdt een centrum in de buurt van de Britse Eilanden met een uitloper naar de Noordzee, resulterend in een stroming tussen noord en oost. De spreiding in de temperatuur is dan ook redelijk groot, maar in ongeveer 70% van de leden komen de temperaturen boven normaal uit. De ECMWF cluster scenario’s geven voor de volgende week sterke aanwijzingen voor de overgang naar een geblokkeerd stromingspatroon.

Voor meer weer kijkt u op de website van ons weerstation

De zevendaagse vooruitblik met een flink dalende temperatuur en veel bewolking
De zevendaagse vooruitblik met een flink dalende temperatuur en bewolkte dagen

Reageren via facebook