13.2 C
Medemblik
23 september 2020 02:01
Medemblik Actueel.

KNMI geeft code oranje, zomerstorm onderweg naar Noord-Holland

MEDEMBLIK – Het KNMI heeft donderdagmiddag code oranje afgegeven vanwege de storm die over het westen van het land gaat trekken.

Aanvankelijk staat er slechts een zwakke tot matige oostenwind, maar in de loop van de avond wordt deze stilte voor de storm doorbroken. De wind draait namelijk naar het westen tot noordwesten en trekt snel aan naar krachtig in het binnenland (6 Bft.) en stormachtig (8 Bft.) in de kustgebieden. Aan de westkust en op de Wadden kan komt het tot een noordwesterstorm (9 Bft.) en op de oostelijke Wadden kan de wind kort 10 Bft. aantikken (zware storm). Bovendien is in het noordwesten kans op zeer zware windstoten tot 110 km/uur. In het binnenland zijn zware windstoten mogelijk van 80-90 km/uur.

De wind wakkert als eerste aan in het zuidwesten. Gedurende de avond en nacht verplaatst het windveld zich via de westkust naar de Wadden. De storm verlaat de Wadden in de tweede helft van de nacht. Het is wisselend bewolkt en er trekken enkele buien over het land. Het regent niet meer zo hard als in de avond. Het koelt af naar 12-15 graden.

Op onze website, kunt u (enkel via de pc) de storm op de voet volgen

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?