2 C
Medemblik
18 januari 2021 03:35
Medemblik Actueel.

Weerbericht – veel zon en wordt bijna tropisch warm

MEDEMBLIK – De dag begint met nog wat bewolking maar de zon zal er al snel doorheen prikken en volop gaan schijnen. Door de matige wind uit het oosten wordt zeer warme lucht onze kant opgevoerd waardoor de middagtemperatuur richting de 28 graden zal kruipen, normaal voor deze tijd van het jaar is 17 graden, dus ruim 10 graden warmer. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 17 graden waar 11 á 12 graden normaal is.

Tropisch warm

Zondag is een copie van vandaag, een middagtemperatuur van rond de 27 á 28 graden, een vrij matige wind uit het oosten en zo nu en dan wat bewolking maar het blijft wel droog. In de nacht naar maandag blijft het zwoel met een nachttemperatuur van net onder de 20 graden.

Maandag t/m woensdag neemt de kans op een bui toe en tijdens een bui is een klap onweer zeker niet uitgesloten. Overdag temperaturen van 27 graden op maandag, 26 op dinsdag en 24 graden op woensdag. De wind draait van oost naar noordoost en dat zorgt er voor dat er wat meer onstabieler weer onze kant op komt.

De maand mei sluit warm met afwisselend zonnige en bewolkte perioden een middagtemperatuur van ruim boven de 20 graden en een wind die waait uit het noorden. Waardoor de maand mei de boeken in gaat als te warm, te droog. Normaal valt er in de maand mij tussen de 60 en 70mm neerslag, nu is er maar 12mm gevallen en op sommige plekken in onze regio nog minder.

De zomermaand juni start met redelijk wat bewolking en een temperatuur die langzaam aan wat meer richting het jaarlijkse gemiddelde van 18 á 19 graden zal dalen ook de nachttemperaturen zullen op een wat normale waarde uit gaan komen.

Meer weer op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen voor Medemblik

Reageren via facebook