Wie heeft een gezellig huis voor Mompel? Vraag meer informatie aan bij de dierenopvang. (Foto: aangeleverd)

Mompel zoekt nieuw huisje

REGIO – Omdat Mompel af en toe een geluidje, maakt bedachten de vrijwilligers van de dierenopvang deze naam voor hem. Het is een vondeling uit Hoorn. Hij werd 18 mei aangetroffen op de Breeuwer en de eigenaar heeft zich niet gemeld.

Gevonden dieren worden twee weken ‘bewaard’, voordat ze naar een nieuwe eigenaar mogen. Dat is de wettelijke tijd die een officiële Dierenopvang heeft om eigenaren van gevonden dieren de gelegenheid te bieden hun dier op te halen. Voor Mompel is niemand geweest en daarom mag hij naar een nieuwe fijne plek waar hij wel welkom is. Het konijn is inmiddels gevaccineerd en kreeg parasietenbehandelingen, ook is hij gecastreerd. Omdat konijnen nog lang vruchtbaar kunnen zijn, kan hij veilig, vanaf begin juli, bij een voedster. 

Mompel is een middelgroot konijn, leeftijd moeilijk te schatten, maar de medewerkers denken dat hij zeker niet oud is. Het dier is duidelijk mensen gewend en niet bang. 

Wie meer wil weten of kennismaken kan bellen naar 0224-551818 of kan tijdens de bezoektijden even langskomen bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn. Kijk voor meer informatie op www.dierenasiel-schagen.nl.

Reageren via facebook