Medemblik Actueel.

Weerbericht – wisselend bewolkt, later toenemende kans op een bui

MEDEMBLIK – Vanaf vandaag gaan wij met het weerbeeld terug naar wat normale temperaturen voor de maand juni, in de eerste week van juni is de gemiddelde temperatuur al bijna 3 graden hoger dan het langjarige gemiddelde.  Vandaag hebben wij te maken met bewolking en zo nu en dan ook wat zon. De middagtemperatuur loopt op naar 23 graden bij een vrij matige wind die waait vanuit het noorden. Later in de middag komen er vanuit het zuiden/zuidoosten buien onze kant op, deze buien kunnen ook een klap onweer bevatetn. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 16 graden.

Wisselvallig weekend

Het weekend verloopt met twee gezichten, zaterdag nog een enkele bui en is het nog steeds overwegend bewolkt. De middagtemperatuur loopt naar 24 graden waardoor de zaterdag ook direct de laatste dag is dat wij in de buurt van de 24 graden gaan komen de aankomende dagen. De wind draait naar het noorden/noordoosten en is vrij matig van kracht.

Zondag is er meer ruimte voor de zon en met 21 graden wel iets frisser dan de afgelopen dagen, de wind is gedraaid naar het noorden en voert lucht van boven de Noordzee en die is nog een stuk frisser dan het IJsselmeer.  In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 13 graden.

Buien opkomst

Volgende week is het weer even wennen aan een ander weertype, de wind gaat zich in de noordwest/westhoek vestigen en voert een stuk frissere en ook vochtigere lucht met zich mee waardoor het gemakkelijk tot een bui kan komen boven land. Overdag temperaturen van 20 graden op maandag, dalend naar 17 graden op dinsdag en woensdag, vanaf donderdag gaat de temperatuur voorzichtig weer iets omhoog richting de 18 á 19 graden.  Het blijft overwegend bewolkt met zo nu en dan zonnige perioden en ook is de kans op een bui elke dag aanwezig.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

De zevendaagse verwachting met overgang naar een frisser weertype met veel bewolking en elke dag wel een bui
De zevendaagse verwachting met overgang naar een frisser weertype met veel bewolking en elke dag wel een bui

Reageren via facebook