18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 21:35
Medemblik Actueel.

Weerbericht – vrij zonnig en warm met 24 graden

MEDEMBLIK – Met het weer voor tweede Pinksterdag zit het wel goed, het is vrij zonnig en warm voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 24 graden bij een vrij matige wind uit het oosten. Wel is er sluierbewolking maar die lost in de loop van de ochtend op waarna het dus volop zonnig gaat worden. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 14 graden.

Een zonnig en warme week voor Medemblik

Ook de rest van de week blijft het vrij zonnig en hebben wij te maken met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Dinsdag 23 graden en een vrij matige oostelijke wind en nog steeds wat hoge bewolking of soms wat stapelwolken maar daar valt geen neerslag uit bij ons. Woensdag iets meer bewolking omdat de wind dan naar het noordoosten draait maar met 22 graden is het nog steeds heerlijk warm.

Donderdag en vrijdag is er wat meer kans op een enkel spatje neerslag. Overdag blijft de temperatuur bovennormaal warm met 22 graden en waait de wind uit het noordoosten en is matig, 4Bft. Het aankomend weekend is dan weer vrij zonnig, zeker de zondag zal zeer zonnig verlopen. De temperatuur blijft zo rond de 22 graden schommelen en de nachttemperatuur komt niet lager uit dan een graad op 14 waar 10 tot 12 graden normaal is.

Kijk we even verder vooruit dan zien we een zeer zonnig uiteinde van de maand mei en een eveneens zeer zonnig start van de maand juni met temperaturen van rond de 20 graden.  Een goed begin van de zomer dus, waarmee mei de boeken in zal gaan als een warme maand waarin te weinig neerslag is gevallen.

Voor meer weer kijk je op de weersite van het weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen in de gemeente Medemblik
Het weer voor de aankomende zeven dagen in de gemeente Medemblik

 

Reageren via facebook