23.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 03:46
Medemblik Actueel.

Weerbericht – een zonnige en warme woensdag

MEDEMBLIK – Vandaag wordt het een zonnige en ook warme woensdag door aanvoer van droge en warme lucht uit het oosten van Europa. De middagtemperatuur loopt snel op richting de 23 á 24 graden en mogelijk tikken wij de zomerse waarde van 25 graden nog even aan. De wind is matig en waait uit het noordoosten vanavond iets meer draaiend naar het noorden/noordoosten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 15 graden en komt er ook wat meer bewolking binnendrijven.

Donderdag wordt de warmste dag van de week, de zomerse waarde van 25 graden wordt al vroeg in de middag geslecht en komen wij uit op een middagtemperatuur van 26 á 27 graden bij een vrij matige wind uit het noordoosten.  Vrijdag begint aanvankelijk nog met veel zon maar in de loop van de dag gaan er zich stapelwolken vormen en tegen de avond kunnen er al enkele (onweers)buien tot ontwikkeling komen. De middagtemperatuur loopt op naar 24 graden bij een vrij matige wind uit het noordoosten.

Weekend wisselvallig

In het weekend is het andere koek, de wind draait naar het noorden, later door naar het noordoosten en is vrij matig van kracht. Door de aanvoer van lucht van boven de Noordzee koelt de bovenlucht snel af waardoor er zich boven land buien kunnen gaan ontwikkelen, of het ook echt tot regen komt is nog maar de vraag, de laatste berekeningen laten wel neerslag zien.

Zaterdag wordt het maximaal 23 graden, nog steeds boven normaal warm, met een vrij matige wind uit het noorden en een toenemende kans op een bui. Zondag het zelfde laken en pak alleen draait dan de wind door naar het noordwesten maar blijft matig van kracht.

In de nieuwe week moeten we het stellen met met buien waarvan sommige stevig kunnen uitpakken. De wind vestigt zich in de noordwesthoek en zorgt voor een aanvoer van koudere en ook vochtige lucht. Overdag temperaturen van 20 graden op maandag dalend naar 17 graden op woensdag maar tijdens een bui enkele graden kouder.

De zevendaagse verwachting met eerst veel zon, in het weekend kans op onweersbuien
De zevendaagse verwachting met eerst veel zon, in het weekend kans op onweersbuien

 

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?