15.8 C
Medemblik
20 september 2020 11:51
Medemblik Actueel.

Het huwelijksbruidspaar Broer samen met burgemeester Frank Streng (Foto: HBP Media)
Het huwelijksbruidspaar Broer samen met burgemeester Frank Streng (Foto: HBP Media)

Huwelijksbruidspaar Broer deelt al 60 jaar lief en leed

ANDIJK – Ze hebben elkaar ontmoet tijdens een zangavond in Bovenkarspel, mevrouw Broer – Krijnen uit Oost woud en meneer Broer uit Andijk. En direct dacht meneer Broer van dat is een mooie meid, die wil ik wel even naar huis brengen op de fiets. Zo gezegd zo gedaan alleen bleek zij op het Veldhuis in Oostwoud te wonen dus dat was even een fiks stukje omfietsen voor meneer Broer. 

En van het stukje omfietsen kwam een vaste verkering en 60 jaar geleden op 13 juni aanstaande trouwden zij om daarna 4 kinderen te krijgen, 5 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.  60 jaar samen, alleen het laatste jaar niet helemaal meer samen, overdag zijn beide echtlieden bijelkaar maar ’s nachts slapen zij elk op een aparte kamer in Sorghvliet Andijk.

Mevrouw Broer vertelde over haar jeugd op het Veldhuis en hoe haar vader, die molens bouwde, in de oorlog joodse onderduikers in huis had, hoe haar moeder gewoon wat extra kookte zodat deze onderduikers te eten hadden, alsof het gewoon erbij hoorde.  Meneer Broer is tot 1972 visser geweest op de sloten en kanalen in West-Friesland maar in 1972 maakte hij een ommezwaai en ging als loodgieter beginnen bij een bedrijf in Oostwoud.

Natuurlijk kwam burgemeester Frank Streng op de koffie en nam voor de bruid een grote bos bloemen mee en voor de bruidegom de originele trouwactie die 60 jaar geleden is ondertekend. Beiden ware blij verrast met de komst van de burgervader van Medemblik.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?