Medemblik Actueel.

Rob Hartog Donington Park - Foto Philippe Damiens
Rob Hartog Donington Park - Foto Philippe Damiens

Rob Hartog ziet Brno als een uitdaging

ABBEKERK – Na de crash in de race op Donington Park was de Kawasaki ZX-6R van Rob Hartog volledig afgeschreven. Het team werkte afgelopen week keihard om een nieuwe motor op te bouwen voor de vijfde race van het seizoen, die aankomend weekend plaatsvindt op Brno in Tsjechië. Een nieuwe circuit voor Hartog, maar tevens een mooie uitdaging!

Val Donnington Park

Rob Hartog maakt zondag 27 mei een einde aan zijn ongeslagen status in het FIM Europe Supersport Cup kampioenschap, door hard ten val te komen op Donington Park. De coureur zelf bleef gelukkig ongedeerd, maar de motor was afgeschreven. Zijn nulscore betekende ook dat het Team Hartog – Against Cancer na de sterke start van het seizoen, voor de eerste keer zonder WK-punten huiswaarts keerde. De concurrenten voor de EK-titel scoorden ook geen punten, waardoor Hartog de leidende positie in het klassement nog steeds ruim in handen heeft.

Lees ook: Rob Hartog hard onderuit op Donington Park

Vorige week werkte het team met monteurs Rob, Pjotr en Jan keihard om een nieuwe motor op te bouwen. Afgelopen vrijdag stond er een nieuwe Kawasaki gereed om de strijd komend weekend mee aan te gaan tijdens de vijfde race van het seizoen op het circuit van Brno in Tsjechië. Een nieuwe circuit voor Hartog, dus de eerste trainingen zullen in het teken staan om de baan zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. De wedstrijd start zondagmiddag om 11:30 uur en wordt live uitgezonden op Eurosport 2.

Rob Hartog: ‘We hebben een drukke week gehad, want door de crash in Donington was de motor volledig afgeschreven. Ter plekke zijn de monteurs al begonnen met demonteren en eenmaal thuis zijn we gelijk gestart aan de opbouw van een nieuwe motor. Daar hebben Rob, Pjotr en Jan de hele week hard aan gewerkt en dat heeft ervoor gezorgd dat er afgelopen vrijdag een nieuwe motor klaar stond. Ik ben hun daar onwijs dankbaar voor!’

‘Dit zorgt ervoor dat we er vrijdag vanaf de eerste training weer vol tegenaan kunnen. Het circuit zal wel even wennen worden, aangezien ik er nog niet eerder gereden heb. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Van wat ik gehoord heb is het een vloeiend circuit en ik denk dat het mij zal liggen, maar zullen we gedurende het weekend echt achter gaan komen. Het doel blijft om punten te scoren in het WK en zo de marge in het EK-klassement verder uit te breiden. Ik heb er zin in!’

Reageren via facebook