Bewolkte start maar in de middag meer zon

MEDEMBLIK – De dag start met eerst nog veel bewolking maar in de loop van de middag gaat deze deels oplossen en komt de zon tevoorschijn. De temperatuur loopt op naar 21 graden bij een vrij matige wind uit het noorden later draaiend naar het noordoosten/oosten. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 14 graden en lost de bewolking grotendeels op.

Zon en zomers warm

Woensdag is een vrijwel onbewolkte dag en in combinatie met een matige noordoostelijke wind loopt de temperatuur snel op naar ruim boven de 20 graden. Donderdag wordt het nog warmer dan gaat de temperatuur weer boven de 25 graden uitkomen door aanvoer van warme lucht uit het oosten van Europa. Wel is er meer bewolking maar neerslag gaat daar niet uit vallen.

Vrijdag nog steeds een afwisseling van zonnige momenten en bewolking, het blijft wel droog en met 24 graden is het nog steeds boven normaal warm voor de tijd van het jaar. Het weekend verloopt wisselvallig, zaterdag overdag 24 graden en in de middag een toenemende kans op een onweersbui bij een matige wind it het noorden tot noordoosten.

Ook zondag kan er nog een enkele bui gaan vallen, overdag loopt de temperatuur op naar 24 graden en in de nacht daalt het kwik naar 15 graden. Maandag en dinsdag weer een grotere kans op een paar stevige buien  en een dalende temperatuur naar onder de 20 graden omdat de wind de noordwesthoek gaat opzoeken.

Tot en met 10 juni is de kans op temperaturen boven normaal groot (ongeveer 80%). Wel is de spreiding in de temperatuur in deze periode vrij groot; de kans op temperaturen rond 22 graden is 30-40%, maar ook is er 30-40% kans op temperaturen rond of boven 28 graden. Een en ander zal afhankelijk zijn van de exacte windrichting (aan- dan wel aflandig). De neerslagkansen zijn in het noorden van het land kleiner (10%) dan in het zuiden (40%) van het land wegens de nabijheid van het vlakke lagedrukgebied. Als er neerslag valt zal dit in de vorm van buien zijn gezien de vrij hoge CAPE-waardes. Na 11 juni neemt de neerslagkans in het gehele land toe naar zo’n 40%, dan vooral weer stratiforme neerslag. Tevens dalen de temperaturen dan naar rond of mogelijk iets beneden normaal (70% kans).

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen met eerst nog mooi zomerweer later toenemende kans op een onweersbui

Reageren via facebook