11.2 C
Medemblik
1 oktober 2020 23:34
Medemblik Actueel.

Connexxion

Donderdag geen openbaar vervoer, chauffeurs gaan weer staken

MEDEMBLIK – De Medemblikkers die aanstaande donderdag een reis met het streekvervoer willen maken zullen naar alternatief moeten gaan uitkijken want de chauffeurs van Connexxion gaan die dag staken.

Staken voor langere pauzes

Er wordt gestaakt in de vervoerregio’s Haarlem-IJmond, Noord-Holland Noord en Amstel-Meerlanden. “Het wordt tijd dat werkgevers laten zien dat ze echt oog hebben voor de mensen”, aldus Paula Verhoef, bestuurder van FNV Streekvervoer. “We hebben nog geen verbeteringsvoorstellen gezien, daarom volgen de stakingen elkaar deze week sneller op”, meldt NH Nieuws.

De staking in Noord-Holland is niet de enige deze week. Zo wordt er morgen gestaakt in delen van Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland. Om examen-kandidaten niet te duperen, werd er de afgelopen weken alleen op zaterdag gestaakt, maar omdat de examenperiode op middelbare scholen inmiddels voorbij is, vindt de vakbond ook doordeweekse dagen geoorloofd.

De vervoerregio Amstelland-Meerlanden beslaat de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer, Diemen, Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn. De regio Haarlem-IJmond bestaat uit Uitgeest, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal en Haarlemmerliede en Spaarnwoude.  

Noord-Holland Noord beslaat alle gemeenten ten noorden van Uitgeest. Alleen in de regio’s Zaanstreek-Waterland, Amsterdam en het Gooi rijden wel streekbussen, al moeten reizigers er rekening mee houden dat ook daar bussen niet (altijd) rijden. 

Pauze

Hoewel bij eerdere stakingen niet alle chauffeur het werk neerlegden, is de actiebereidheid onder chauffeurs volgens FNV nog altijd ‘ongekend hoog’. Verhoef: “Dus ik verwacht dat ook in Noord-Holland niet of nauwelijks bussen uitrijden. De chauffeurs willen concrete toezeggingen over vijf minuten pauze eens in de 2,5 uur en een einde aan hun hoge werkdruk.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?