5.1 C
Medemblik
19 januari 2021 09:39
Medemblik Actueel.

Fonteinloze vijver in Abbekerk
Fonteinloze vijver in Abbekerk

Wegbezuinigde fonteinen Abbekerk valt slecht bij GemeenteBelangen

ABBEKERK – Abbekerk beschikt over een dorpsvijver, die mede het aanzicht van de dorpskern bepaalt. De vijveris een rustpunt voor de inwoners maar ook voor de toeristen als fietsers en wandelaars. Tot twee  jaar geleden, gedurende de periode mei tot met september, was er in de vijver een fontein geplaatst. Dit gaf het dorp een klassieke, landelijke, rustgevende uitstraling, schrijft raadslid Roelant Paarlberg.

Medemblik verantwoordelijk voor fonteinen

De gemeente Medemblik erkent dat zij verantwoordelijk zijn voor de fonteinen in Abbekerk, het Emmapark in Medemblik en bij het gemeentehuis in Wognum. De fonteinen van Abbekerk blijken nu door de gemeente Medemblik zijn weggehaald omdat ze veel energie verbruikten en in het kader van bezuinigingen op onderhoud. De gemeente Medemblik heeft ook geen plannen om de fonteinen, ondanks dat de bewoners er wel om vragen, terug te plaatsen. Volgens de gemeente Medemblik zijn er bij de gemeente geen meldingen binnengekomen van inwoners uit Abbekerk dat zij de fontein missen.

Roelant Paarlberg wil nu van het college weten op basis van welk beleid deze bezuinigingen zijn uitgevoerd en of de raad  hier wel over is geïnformeerd en op welke wijze en wat de jaarlijkse kosten dan wel zijn van de Abbekerkse fonteinen en van de fonteinen in de andere kernen. Ook wil Paarlberg weten of de inwoners van Abbekerk wel om hun mening is gevraagd over het weghalen van de fonteinen in Abbekerk.

Het liefst ziet Paarlberg dat de fonteinen in Abbekerk gewoon weer hun werk gaan doen en vraagt zich af hoe groot de benodigde investering om de fonteinen weer te laten werken dan wel is. Het college heeft 2 weken de tijd om de vragen van Paarlberg te beantwoorden.

 

Reageren via facebook