opperdoes jo9-1

Opperdoes 9-1: Een nieuw jaar, nieuwe kansen?

OPPERDOES – Na een flinke periode met afgelastingen, zaalvoetbal en de winterstop, mochten we eindelijk los op het veld. Dit keer wachtte Westfriezen 9-4 op ons. De tegenstander was ruim op tijd en stonden hierdoor ook zo’n 10 minuten eerder op het veld dan dat wij dat stonden. Daar waar een goede voorbereiding vaak het halve werk is, bleek dat zaterdag voor VV Opperdoes.

De jongens uit Opperdoes (Twisk & Hoorn) waren fel, ze begonnen scherp aan het duel. Joris kwam aan de bal na een mooie aanval en schoot raak, het 1e velddoelpunt van 2019 was een feit. VVO had de smaak al snel te pakken en ging snel door, de bal kwam bij Hessel en hij haalde voortreffelijk uit, 2-0. Hierna werd het tempo ietwat opgeschroefd en David zorgde voor de 3-0. Het gas werd losgelaten en Westfriezen zorgde op slag van rust voor de 3-1.

We zochten de kleedkamer op en we voerden een kleine teamtalk. De jongens hadden er weer zin in en wilden snel terug naar het veld.

Terug op het veld werd er alweer afgetrapt en binnen de minuut zorgde Hessel in samenwerking met Westfriezen voor een primeur dit seizoen. Er werd een penalty gegeven. Overigens was dit een 100% terechte penalty, Hessel was erdoor en werd toen neergetikt door een verdediger van Westfriezen. Hessel nam de eer en ging zelf achter de bal staan. De bal vertrok van de slof en het was 4-1. Hierna werd er vanuit de kant van Westfriezen steeds meer geprotesteerd, het werd er niet gezelliger op. De duels werden wat feller, maar gelukkig schuwen de jongens de duels niet. Bikkels. Uiteindelijk kwam de bal na een mooi opgezette aanval bij Joris terecht en hij zorgde voor de 5-1. Toch was de wedstrijd hiermee nog niet gedaan, het slotakkoord kwam op naam van Koen W, na een prachtige aanval via het welbekende tiki-taka kwam de bal bij Koen W, een uithaal en 6-1! Hierna werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld, de 1e veldoverwinning van 2019 is binnen. Knap gedaan weer!

Wat nog overbleef waren de pingels, deze gingen wel naar Westfriezen (4-6).

De jongens hebben gestreden voor de overwinning, het spelbeeld wordt steeds beter & leuker. Tim L maakte zijn velddebuut bij VV Opperdoes 9-1 en deed dit met verve.

Komend weekend is er geen voetbal voor VVO 9-1. De eerstvolgende wedstrijd is op 2 maart en dan mogen we aantreden tegen Dindua.

02 maart 2019, 08.45 spelen, 08.00 vertrekken.

VV Dindua – VV Opperdoes

Een verslag van Bruce Patrick Blanchard

Reageren via facebook