13.2 C
Medemblik
23 september 2020 01:51
Medemblik Actueel.

Foodtruck ondernemers Hoorn is nalatig geweest
Foodtruck ondernemers Hoorn is nalatig geweest

Foodtruck-ondernemers: Hoorn is nalatig geweest

HOORN – Ondernemers van het foodtruckfestival op de Noorderveemarkt zijn boos en overwegen een schadeclaim in te dienen bij de gemeente Hoorn. Zondagmiddag raakten twee bezoekers gewond toen er onverwachts takken uit een boom op het festivalterrein vielen.

“Wat er is gebeurd, is gewoon triest. Het had erger af kunnen lopen”, vertelt Tina van foodtruck Cocos & Zo. De ondernemer hoorde een hard krakend geluid en zag vervolgens een tak boven op een vrouw vallen. 

Een man die de vrouw wilde helpen, kreeg daarna een tak op zijn knie. “Het was schrikken. Je staat er niet bij stil dat als er een klein zuchtje wind opsteekt, dat er dan een tak van zo’n 500 kilo naar beneden komt”, vertelt Job van Dijk van de koffiebar. 

Lees ook: Meerdere gewonden foodfestival Hoorn

De ondernemers zijn boos op de gemeente, die het terrein volgens hen beter had moeten controleren. Na het ongeval zaagde de brandweer meerdere takken uit voorzorg af. Daarvoor werd een deel van het terrein afgezet. “Een beetje een onveilig gevoel”, vertelt bezoeker, wanneer hij de situatie in zich opneemt. 

“Het is nalatigheid van de gemeente”, vertelt Tina. De ondernemers hadden verwacht dat het terrein van tevoren goed gecontroleerd zou worden. “Deze bomen staan er al zo lang. Je zou je als gemeente zijnde moeten schamen.” 

De afgebroken tak op het Noorderveemarkt terrein in Hoorn (Foto: René Assendelft)
De afgebroken tak op het Noorderveemarkt terrein in Hoorn (Foto: René Assendelft)

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?