Rob Hartog Donington Park - Foto Philippe Damiens

Rob Hartog onderuit op Donington Park

ABBEKERK – Rob Hartog is voor de eerste keer dit seizoen niet aan de finish gekomen. De coureur uit Abbekerk was in fel gevecht verwikkeld voor de dertiende plaats en was op jacht naar meer, toen hij op hoge snelheid ten val kwam. Hartog zelf bleef gelukkig ongedeerd, maar het was natuurlijk erg balen voor het gehele team om Donington Park zonder WK-punten te verlaten.

Rob Hartog was zaterdagmiddag niet tevreden met zijn zeventiende plaats in de kwalificatie. Het liep in de Superpole niet zoals het zou moeten, maar zondagmorgen in de warm-up liet Hartog zien dat het met het tempo goed zat. De Team Hartog – Against Cancer rijder wist zijn tijd uit de Superpole met bijna drie tienden te verbeteren en was elfde in deze sessie. In de eerste ronde van de race wist Hartog één positie te winnen en kwam lag dus in zestiende positie bij de eerste doorkomst. De Kawasaki-rijder wist vervolgens aan te haken bij een grote groep rijders die in gevecht waren voor de negende plaats.

Onderuit

Hartog wist in het eerste deel van de race langzaam wat posities te winnen. Halverwege passeerde hij Luke Stapleford voor de dertiende positie. De groep was ondertussen wat uit elkaar gevallen. Hartog moest daardoor een gat van ruim anderhalve seconde dichten naar de rijders voor hem en hij was ondertussen ook een flink gevecht verwikkeld met Kyle Smith. In een poging om weg te rijden bij Smith kwam de 26-jarige coureur in de vijftiende ronde op hoge snelheid ten val. Gelukkig bleef Hartog zelf ongedeerd, maar het was uiteraard erg zuur om voor de eerste keer dit seizoen geen WK-punten te scoren. Hartog heeft nog steeds ruim de leiding het klassement van het FIM Europe Supersport Cup en staat nu op een veertiende positie in de WK-tussenstand.

Commentaar Rob: ‘Ik kwam in de eerste bocht wat in het gedrang te zitten. Daarna ging het wel redelijk goed en kon ik wat rijders passeren. Ik kwam aan op P13 en probeerde het gat te dichten naar de rijders voor mij, maar was ook in gevecht met Kyle Smith. Ik wilde meer en gaf iets te veel bij het uitkomen van een snelle bocht, waardoor ik kwam ten val kwam. Gelukkig er zelf vrij goed vanaf gekomen, maar de motor heeft helaas veel schade. We waren natuurlijk liever met punten naar huis gegaan, maar zoiets kan gebeuren. Wonden likken en over twee weken gaan we er weer voor in Brno!’

De wedstrijd wordt zondagavond om 23:00 uur uitgezonden op Eurosport 1. Over twee weken (8 t/m 10 juni) is de volgende ronde van de World Supersport op Brno in Tsjechië, een nieuw circuit voor Hartog.

Reageren via facebook