Medemblik Actueel.

Regionieuws Videos

Beloning voor vogelredders Hoenderdaell

ANNA PAULOWNA – In de nacht van zondag op maandag 21 mei werden vanaf Landgoed Hoederdaell 6 Ara’s gestolen, een Soldaten Ara, de Groenvleugel Ara en de Blauwgele Ara. Nog dezelfde middag vonden drie jongens 1 van de ara’s terug in een afgesloten tas. Vandaag werden deze drie jongens door Landgoed Hoederdaell in het zonnetje gezet en kregen zij een mooie beloning voor hun heldendaad.

Vogelredders krijgen bordje

Als ware helden werden Thijs, Nick en Lucas door Hoederdaell ontvangen en na een rondleiding over het park kregen zij uit handen van Robert Kruijff elk een rugtas als dank voor hun heldendaad. Met de teruggevonden Ara gaat het inmiddels wel weer wat beter maar zit nog wel getraumatiseerd op zijn stok in zijn verblijf.  Ze vertelden aan verslaggever Bart van Zutphen hoe zij de tas zagen drijven in het water en aan boord van hun bootje tilden. Toen de tas bijna aan boord was bewoog de tas, de drie jongens schrokken enorm, ze dachten eerst dat het een hondje of een poesje was maar een Duitse toerist wist ze te vertellen dat het een vogel was.

Toch fantastisch dat zoiets gebeurd, je bent echt terneergeslagen en dan komen er een paar van die jongetjes aanrennen, roepend ‘meneer, meneer’, we hebben een Ara. Dan veer je helemaal op en dat heeft ons heel veel goed gedaan,” zegt Robert Kruijff

Bij het vogelverblijf van de Ara’s staat nu een bordje met de namen van de drie jongens en wat ze gedaan hebben zodat ze voor altijd helden blijven.

Lees ook: Gestolen Ara weer teruggevonden

 

Reageren via facebook