16.7 C
Medemblik
23 september 2020 20:38
Medemblik Actueel.

Meisje(16) niet blij met moeder om burgernetactie

HOORN – Een vermiste vrouw heeft gisteravond voor veel commotie gezorgd in Hoorn. De politie was met man en macht op de been en er werden zelfs een speurhond en een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk bleek de vrouw gewoon bij vrienden te zitten, meldt NH Nieuws.

De moeder van de vermiste vrouw sloeg gisteren na middernacht alarm, omdat haar dochter om 20.00 uur was gaan hardlopen en nog niet thuis was gekomen. De politie nam de zaak zeer ernstig op en begon een zoektocht naar de vrouw.

Haar telefoon werd uitgelezen en de gegevens wezen erop dat zij zich wel eens buiten Hoorn zou kunnen bevinden. Inmiddels was er ook een hondengeleider onderweg naar Hoorn en steeg er een politiehelikopter op vanaf Schiphol om met behulp van een warmtecamera naar de dame te zoeken.

Ziekenhuizen werden gebeld, er werd een Burgernetactie opgestart en ook de landelijke eenheid begon mee te zoeken naar de vrouw. Intussen hebben 22 agenten en een hond ongeveer vier uur lang naar de vrouw gezocht. Uiteindelijk krijgen de speurders een adres door waar de vrouw zich mogelijk zou bevinden.

Daar aangekomen, troffen ze inderdaad de vrouw aan. De vrouw leek het allemaal niet zo veel te doen en deed de zaak bij de politie af als overdreven. 

Op de Facebookpagina van de Politie Hoorn staat deze verklaring te lezen over het gebeuren:

Graag gedaan!

Je moeder belt de politie omdat ze zich zorgen om je maakt. Je bent vanavond rond 20.00 uur van huis vertrokken om te gaan hardlopen en om 24.00 uur ben je nog steeds niet thuis.

Twee collega’s worden door de meldkamer naar je huisadres gestuurd om informatie over je te verkrijgen. Twee andere collega’s gaan vervolgens in de omgeving naar je zoeken met de informatie wat tot nu toe bekend is. Al gauw worden er twee extra collega’s ingezet om naar je te zoeken. Het gebied is groot.

Collega’s die je moeder hebben gesproken, geven de informatie via de meldkamer door naar de rest. De leidinggevende van de dienst gaat zich er bij betrekken, je bent een ernstige vermissing. Er wordt hierdoor contact gelegd met de officier van dienst.

Ondertussen is een hondengeleider ook op zoek naar jou. Je telefoon wordt uitgepeild. Het is mogelijk dat je je buiten Hoorn bevind, waarbij er een eenheid in het buitengebied door de meldkamer wordt aangestuurd om in het gebied buiten Hoorn naar jou te gaan zoeken.

Na een aantal uur wordt er een speurhondengeleider uit zijn bed wakker gebeld, om jou zaak met hem te bespreken. Er stijgt een helikopter op vanuit Amsterdam Schiphol om met de warmtebeeldcamera het gebied te gaan onderzoeken. Waar ben je dame? Gaat het goed met je? Wat is jou overkomen? We maken ons ernstig zorgen om je.

Locaties worden bezocht en afgestreept. De collega die vanaf het bureau achter de schermen werkt belt elke mogelijke instantie op om na te vragen of jij daar bent. Heb je een ongeval gehad? Ben je door een auto geschept onder het hardlopen? Ben je niet lekker geworden en door je benen gezakt en naar het WFG afgevoerd met de ambulance? Tegelijkertijd wordt elke locatie die je maar kunt bedenken door collega’s met zaklantaarns afgezocht, op zoek naar jou.

Vanuit de meldkamer wordt er opgeschaald. In verband met de kermis is het loeidruk op de Rode Steen in Hoorn, maar desondanks worden collega’s uit het horecagebied getrokken om mee te gaan zoeken naar jou. Collega’s op de meldkamer trekken alle systemen open om maar een kleine indicatie te krijgen waar jij kan zijn op dat moment.

Collega’s van de landelijke eenheid luisteren mee, en besluiten mee te gaan zoeken. Er wordt een burgernet actie opgestart. Burgers gaan op zoek naar jou.

Collega’s krijgen een adres door waar je mogelijk bent. Collega’s gaan met toestemming deze kant op, waar ze jou treffen in de woning. Collega’s krijgen een grote mond van de personen met wie jij bent, en jij ziet de ernst van de situatie niet in.

We brengen je veilig thuis naar je moeder. Je vind het allemaal maar overdreven en je begrijpt het niet. Je vindt het maar een circus.

In totaal hebben vannacht 22 collega’s en een hond ongeveer vier uur lang naar jou gezocht. Dat zijn alleen al op straat acht bemande politieauto’s en een helikopter.

Graag gedaan.

Politie Hoorn

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?