Medemblik Actueel.

Het weer voor vrijdag 25 mei 2018
Weerberichten

Weerbericht – (onweers)buien en zonnige momenten

MEDEMBLIK – Het weer voor vandaag kent twee gezichten, in ochtend eerst nog kans op een klein spatje neerslag maar in de middag is er ruimte voor de zon. Tegen de avond komt er vanuit het zuidwesten een front met (onweers)buien richting onze regio alleen is het nog maar de vraag of het ook ons zal bereiken. De middagtemperatuur loopt op naar een zomerse 24 á 25 graden bij een matige, 4Bft, wind uit het oosten. In de nacht naar zaterdag blijft het nog lang vrij warm en pas in de nanacht daalt de temperatuur naar 15 á 16 graden.

Het weekend verloopt vrij zonnig, op zaterdag zijn er nog wat stapelwolken of hoge bewolking maar de zon krijgt al veel speelruimte waardoor de temperatuur snel gaat oplopen naar boven de 25 graden. De wind is vrij matig, 3Bft, en waait uit het oosten tot noordoosten. Zondag wordt een stralende voorjaarsdag met vanaf de vroege ochtend tot laat in de avond zon, met 24 graden in de middag is het wel iets frisser dan zaterdag.

Maandag t/m woensdag vallen er enkele buien waarbij onweer niet is uitgesloten. Het blijft onverandelijk warm voor de tijd van het jaar met overdag temperaturen van 26 graden op maandag en dinsdag en 24 graden op woensdag. De wind waait eerst nog uit het oosten/noordoosten maar op woensdag treedt er een verandering op dan draait de wind eerst naar het zuidwesten om later zich in de noord/noordwesthoek te gaan vestigen. Er komt dan meer bewolking en ook de temperatuur gaat dan richting de wat normalere waarden voor de tijd van het jaar..

Mei zal de boeken in gaan als te warm en te droog.

Meer weer op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen in Medemblik, met hoge temperaturen en kans op een (onweers)bui
Het weer voor de aankomende zeven dagen in Medemblik, met hoge temperaturen en kans op een (onweers)bui

 

Reageren via facebook