17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 03:50
Medemblik Actueel.

Politiemacht op de been in Medemblik om vermeende inbreker

MEDEMBLIK – Grote politiemacht in Medemblik. Zondagnacht rond de klok van half 2 werd een bewoonster van een woning in Medemblik ineens wakker van gestommel, de vrouw vertrouwde het niet en besloot even te gaan kijken wat er zich buiten afspeelde. Toen zij de gordijnen van de slaapkamer een stukje open deed zag zij een ladder tegen haar schuur omhoog staan en een man bij de ladder omhoog klimmen. De vrouw belde hierop direct 112 die direct een groot aantal agenten naar Medemblik stuurde.

Politiemacht om het huis

Ondertussen kwam de schrik erbij de vrouw goed in te zitten toen zij gerommel in de dakgoot hoorde en hoopte dat haar kinderen niet wakker zouden worden van de man. Ondertussen blijft zij de 112 centrale vertellen wat zij ziet en hoort.   Een tiental minuten later krijgt zij van de 112 centrale te horen dat het huis is omsingeld door een 10-tal agenten en tot haar schrik merkt zij ook dat 1 van haar kinderen wakker is geworden van wat er zich buiten afspeelt. 

Lees ook: aanpak woninginbraken hoogste prioriteit in Medemblik

Samen met haar zoon kijkt de vrouw hoe de politie de voor- en achterkant van het huis verkennen en zagen dat de ladder ondertussen weer gewoon op de grond lag. Hierop besloten de agenten om maar eens bij de buurman aan te bellen om te vragen hoe de vork in de steel zat. En daar kwam het hoge woord eruit. De man was met zijn dronken kop zijn huissleutel vergeten en was in de dakgoot beland om binnen te komen.

Alles liep dus gelukkig met een grote sisser af en nu de volgende keer niet de sleutel van het huis vergeten, anders kan de buurman de volgende keer misschien wel op het politiebureau wakker worden als de agenten een paar minuten eerder waren gearriveerd.

Lees ook: Zes inbraken of poging tot gemeente Medemblik

De politie noemt het optreden van de vrouw de juiste en roept iedereen op die onraad ruikt direct 112 moet bellen, zeker in de donkere uren van de nacht als het inbrekersgilde het meest op pad is.

Reageren via facebook