Bewolkte start maar in de middag zon

MEDEMBLIK – We hebben nog eerst een bewolkte start van de dag maar de bewolking lost in de loop van de dag op en maakt plaats voor de zon wat tevens een aftrap is voor een langdurige periode van mooi zomers weer. De middagtemperatuur loopt op naar 20 graden bij een vrij matige wind uit het noorden tot noordwesten, deze draait in de nacht naar dinsdag naar het noorden en koelt het af naar 12 graden.

Nog twee bewolkte dagen en dan de zon

Op dinsdag en woensdag is er ook soms nog wat bewolking maar de zon zal toch de hoofdrol voor zich op eisen. Overdag temperaturen van 20 graden op dinsdag en 23 graden op woensdag gaat de zomer zomers van start. De wind is vrij matig 3Bft en waait op dinsdag uit het noorden later doordraaiend naar het noordoosten/oosten en voert dan droge warme lucht aan naar onze regio. De nachttemperaturen liggen zo rond de 14 graden.

Na woensdag is het de zon die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zal schijnen en ook de temperatuur gaat zeker op donderdag uitkomen op zomerse waarde van 24 á 25 graden, lokaal misschien wel 26 graden. De wind blijft matig van kracht en uit het noordoosten waaien. In de nacht naar vrijdag draait de wind weer richting het noorden en daalt het kwik naar 14 graden.

Vrijdag en het weekend staan in het teken van een overdaad aan zon maar door de noordelijke wind heeft zeker op vrijdag de temperatuur moeite om de 20 graden grens te breken, zaterdag en zondag gaat de temperatuur wel weer boven de 20 graden uitkomen.

De beoordeling door het KNMI

Tot en met zondag 1 juli vertonen de meeste EPS-leden weinig spreiding en lijkt de verwachting redelijk betrouwbaar. Vanaf het begin juli (begin volgende week) zien we wel spreiding in de EPS-clusters, waarbij de hierboven gememoreerde overgang van een staande naar een lopende Rossby-golf wel de meerderheid vertegenwoordigt. We zien dan ook dat er nog steeds een kans is op aanhoudend warm zomerweer, maar dat de kans op overgang naar iets minder warm en onstabieler weer groter wordt en uiteindelijk fifty/fifty wordt.

Het weer voor de aankomende zeven dagen met veel zon en temperaturen van boven de 20 graden

Reageren via facebook