3.8 C
Medemblik
29 november 2020 05:17
Medemblik Actueel.

Enorme brand verwoest bedrijfsunits Nibbixwoud (Foto: Theo Annes)
Enorme brand verwoest bedrijfsunits Nibbixwoud (Foto: Theo Annes)

Opslagunits of woningen op terrein matrassenfabrikant Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Het staat bij de inwoners van Nibbixwoud nog scherp het netvlies, de enorme verwoestende brand in een bedrijvencomplex waar o.a. een horecabedrijf en een matrassenfabrikant waren gevestigd. De brand liet niets heel van het pand en het terrein ligt nog steeds braak. De projectontwikkelaar/eigenaar van het terrein komt nu met 2 opties

Optie 1: Opslagunits

Het weer terug bouwen van de opslagunits, waarbij gedacht wordt aan een bedrijfsruimte voor opslag met aan de voorzijde dockshelters (en aan de zijkant 13 overheaddeuren) in combinatie met kantoorruimte. De totaal bebouwde oppervlakte is in deze optie ca. 2000 m²;

Lees ook: Geen asbest vrijgekomen bij enorme brand Nibbixwoud

Optie 2: Woningbouw

De bouw van drie woningen met de mogelijkheid (gelet op de diepte van het erf) op twee van de drie kavels een paardrijbak met veldschuur te mogen plaatsen. De drie woningen zijn gesitueerd aan de Dorpsstraat.

Het college en de projectontwikkelaar/eigenaar opteren voor optie 2, de bouw van drie woningen vooral omdat bedrijf/opslagunits weer gaan zorgen voor veel zwaar vrachtverkeer waarbij zelfs een stuk achteruit moest worden gereden om het terrein op te komen wat weer voor veel overlast zorgde. Maar ook aan optie 2 hangen nog voldoende haken en ogen, zo moet de bestemmingsplan van bedrijfsmatig naar wonen worden aangepast. Wil de projectontwikkelaar gasloosbouwen maar door de aanwezigheid van een gasleiding is Liander verplicht om als mensen daar om vragen een woning aansluiten op het gasnetwerk.

Paardenbakken

Mocht de gemeenteraad met optie 2 in zee gaan dan mogen bij twee van de drie woningen ook een paardrijbak met veldschuur van maximaal 40m² worden gebouwd. Deze paardenbakken moeten dan wel voldoen aan het bestemmingsplan “Dorpskernen IV,” en de woningen moeten levensloopbestendig zijn en in basis gasloos. De projectontwikkelaar en het college zien geen ruimte voor starterswoningen omdat het aantal woningen per hectare daarvoor te laag is en economisch niet haalbaar.

 

Reageren via facebook