Vissen met twee maten in de Medemblikse Westerhaven

MEDEMBLIK – Wat voor de één verboden is blijkt voor de ander oogluikend te worden toegestaan, vissen in de Westerhaven.

Sinds het vissen in de havens van Medemblik in 2015 volledig uit de hand liep door de zogenaamde ‘vuilniszakvissers’ werd er een visverbod in de havens ingesteld. In 2017 werd er tussen het bestuur van de havens en de visvereniging VNK besloten dat na bedreigingen aan het adres van de havenmeesters er ook door de leden van de VNK niet meer mog worden gevist in de havens.

Vissen met twee maten

Nu blijkt uit onderzoek dat er wel degelijk wordt gevist alleen niet door de leden van VNK maar door de passanten aan boord van de boten die de havens aan doen. Vooral de passanten die in de Westerhaven liggen wordt regelmatig een hengeltje uitgeworden, dit zeer tegen de zin van de VNK-leden.

De directeur van de Stadshavens Medemblik BV. zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: ,,In de havens van Medemblik is een visverbod. Binnen Stadshavens Medemblik handhaven wij dit. Als er iemand staat te vissen dan wordt hij door onze havenmeester hierop aangesproken. De Westerhaven valt onder de Stichting Jachthaven Medemblik, daar kunnen wij verder geen uitspraak over doen.

De woordvoerder van de Stichting Jachthaven Medemblik heeft nog niet willen reageren op onze vragen over het vissen in de Westerhaven.

[signoff]

 

Reageren via facebook