Kerststallen in de Martinuskerk Medemblik op 1e Kerstdag.

MEDEMBLIK – Op 1e Kerstdag staat tussen 1 en 3 uur ’s middags de kerk open voor iedereen om daar de kerststallen te komen bekijken. Naast de grote stal van de parochie staan er ook veel kleinere stallen. Deze kleine stallen zijn van verzamelaar en liefhebber Ad de Wit. Ad heeft een prachtige verzameling stallen die hij graag laat zien in de kerk in Medemblik.

Het is traditie dat de Martinuskerk op 1e Kerstdag vanaf 13.00 uur open is voor het ‘Kindje Wiegen’. Vanwege de gebruikelijke drukte hierbij heeft de organisatie besloten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan. In plaats daarvan wordt de kerk opengesteld voor iedereen die tussen het kerstontbijt en het kerstdiner even de benen wil strekken en de kerk wil bezoeken. Naast de stallen staat er ook een flinke kerstboom in de kerk. De looproute in de kerk is Covid-proof, we houden anderhalve meter afstand van elkaar en het dragen van een mondkapje is verplicht om het zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Omdat de nachtmis niet door kan gaan met bezoekers en er voor de andere missen niet meer dan 30 personen in de kerk mogen zijn zullen alle missen rondom Kerstmis via de website van de parochie, www.martinuskerkmedemblik.nl,  uitgezonden worden. De nachtmis wordt dit jaar op 24 december om 21.30 u. uitgezonden. Op 1e kerstdag is er een mis om 10.00 u. en op 2e kerstdag is er ook een mis om 10.00 u.

Reageren via facebook