Medemblik Actueel.

Wandelen door het monumentale Twisk (Foto aangeleverd)
Wandelen door het monumentale Twisk (Foto aangeleverd)
Algemeen

Wandelen door het monumentale Twisk

TWISK – Het hele dorp Twisk werd in 1974 tot beschermd dorpsgezicht verklaard. De twee kilometer lange Dorpsweg telt vele monumenten en beeldbepalende panden. Het dorp kent een van de hoogste concentraties van stolpboerderijen in Nederland. Wie eens stil wil staan bij deze panden is welkom mee te wandelen met een rondleiding langs de Dorpsweg.

Ervaren gidsen vertellen over de rijke geschiedenis van Twisk met al haar monumenten. Ook anekdoten uit het nabije en verre verleden komen aan de orde. De rondleiding wordt vier keer gehouden. De eerste rondleiding is zondag 15 juli. De overige zijn op 29 juli, 12 en 26 augustus. Zondag 26 augustus zijn in het bijzonder gezinnen met kinderen van harte welkom om mee te wandelen.
De aanvang van de rondleiding is om 13.30 uur in Theaterkerk Hemels, Dorpsweg K121. Deelname kost drie euro, inclusief koffie/thee na afloop. Meer informatie: Tineke Voswijk, 0227-543435 of kijk op www.nuttwisk.nl.

Reageren via facebook