13.2 C
Medemblik
23 september 2020 03:02
Medemblik Actueel.

Jelle Steltenpool loopt juichend weg nadat hij de score heeft geopend. (Foto: v.v. Strandvogels)
Jelle Steltenpool loopt juichend weg nadat hij de score heeft geopend. (Foto: v.v. Strandvogels)

Voorbeschouwing Zwaagdijk – Strandvogels

ONDERDIJK – De derby tegen Zwaagdijk is al weer de een na laatste wedstrijd voor Strandvogels deze competitie. Volgende week wordt het seizoen afgesloten in Abbekerk tegen ALC. En dit zijn toevallig de twee ploegen die strijden om niet rechtstreeks te degraderen. Al wordt die klus voor de Zwaagdijkers wel heel zwaar want de achterstand op ALC is maar liefst 7 punten. Verliest Zwaagdijk van Strandvogels, dan degradeert het dus komende zondag. Iets wat ik persoonlijk jammer vind, maar Zwaagdijk is dan natuurlijk niet gedegradeerd door alleen die wedstrijd.

Al vanaf het begin van het seizoen verkeren de Zwaagdijkers in degradatienood. Wel werd al in de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen, met 3-2 van RKEDO, maar tot nu toe bleef het ook bij die ene overwinning. Er volgden verder alleen nog punten door gelijke spelen tegen FC Medemblik (tweemaal) en Woudia. Toevallig genoeg eindigden die wedstrijden allemaal in 1-1. Het zal normaal gesproken te weinig zijn voor nog een seizoen in de 4e klasse.

Maar ook vorig seizoen stond Zwaagdijk in de onderste regionen en toch wist Strandvogels niet te winnen. Sterker nog, het was uiteindelijk nog blij dat de uitblinkende doelman toch nog één keer werd gepasseerd zodat er een puntje gepakt werd. Wel was Strandvogels veel en veel sterker, maar het gaat natuurlijk om de doelpunten. De laatste Onderdijkse overwinning in Zwaagdijk dateert van het seizoen 2008-2009, het werd toen 1-3 door goals van Jelle Steltenpool (2) en Bryan Broedersz.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?