Medemblik Actueel.

Algemeen

Duofiets voor Herbergier Wognum dankzij sponsoren

WOGNUM – Door de inspanningen van medewerksters Kim Bankras beschikt Herbergier Wognum sinds afgelopen vrijdag over een eigen duofiets. Kim schreef de Edwin van der Sar foundation aan, die de helft van de fiets vergoede en de ander helft van de fiets is betaald met het geld van sponsoren die de herbergier een warm hart toedragen.

“Gaat u mee fietsen?” vraagt medewerker Dave aan bewoonster Anneke “Dat heb ik al jaren niet gedaan” Wanneer ze op de fiets stapt is ze blij verrast” Wat een mooie uitvinding!”

De Duofiets, ook wel side-by-side fiets of aangepaste fiets genoemd, is een kwaliteitsfiets voor een zeer aantrekkelijke prijs. In tegenstelling tot de gewone tandem biedt de Duofiets plaats aan twee personen, die naast elkaar zitten, in plaats van achter elkaar.

De Duofiets is bedoeld voor mensen met een beperking. Deze beperking kan visueel, verstandelijk of motorisch van aard zijn. De duofiets is ook uitermate geschikt voor mensen die door een gebrek aan ruimtelijk inzicht niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen. Er zijn ook vele ouderen die aan hun conditie en levensplezier werken op de Duofiets. Het doel bij alle gebruikers is vrijwel gelijk. Actief verbeteren van je gezondheid en plezier hebben.

Reageren via facebook