15.6 C
Medemblik
6 juli 2020 14:13
Medemblik Actueel.

Dijklander Ziekenhuis organiseert interactief diner voor smaakverandering bij kanker

HOORN – Het Dijklander Ziekenhuis organiseert een interactief diner voor patiënten die chemotherapie krijgen. Zij merken namelijk vaak hun eten door de behandeling niet meer smaakt zoals voorheen. Tijdens het interactief diner leren patiënten óf en hoe ze hun smaak kunnen sturen.

Samen met dieetkok Cees Neefjes bedacht Annita van der Meulen, senior verpleegkundige bij het Dagcentrum Oncologie, het idee om dit diner te organiseren. Op basis van het ‘persoonlijke smaakprofiel’ kunnen patiënten advies krijgen om bepaalde ingrediënten te gebruiken. Daarmee kunnen ze de maaltijd weer op smaak brengen, zodat het eetgenot terugkomt. Annita van der Meulen: “Chemotherapie tast vaak de smaakbeleving aan, terwijl goede voeding een grote rol speelt in het herstel. Ook is het genieten van eten heel belangrijk voor de kwaliteit van leven van patiënten. Met de tips die de patiënten gaan ontdekken tijdens dit interactieve diner, hopen we een positieve bijdrage te leveren aan de smaakbeleving en dat ze hierdoor weer zin in eten gaan krijgen. Zodat ze kunnen genieten én sterker zijn voor de volgende behandeling.”

Datum en programma
In 90 minuten leren deelnemers van kok Cees Neefjes óf en hóe u uw smaak kunt sturen. Omdat samen genieten minstens zo belangrijk is, mogen partner, vriend of vriendin mee op persoonlijke smaakontdekkingsreis. Het interactieve diner is op zaterdag 16 februari 2019 om 16:00 tot 17.30 uur in het personeelsrestaurant van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn, Maelsonstraat 3. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Aanmelden
Patiënten kunnen zich voor vrijdag 15 februari aanmelden via onderstaand mailadres: etenmetsmaak@westfriesgasthuis.nl

Graag doorgeven:

  • Naam, geboortedatum, telefoonnummer
  • Aantal personen (max. 2)
  • Eventueel dieet

Let op, het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol. U ontvangt per e-mail een bevestiging met verdere instructies. Mocht u achter het net vissen, dan plaatsen we u op de reservelijst.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook