Medemblik Actueel.

gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus (Foto: DEEN Supermarkten)
gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus (Foto: DEEN Supermarkten)
Gerechten

Menu – Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus


Menu - Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 300 g couscous
  • 75 g blanke rozijnen
  • 6 el olijfolie
  • 1 bloemkool (in plakken)
  • handje granaatappelpitjes
  • 250 ml volle yoghurt
  • handje verse munt (alleen de blaadjes)
  • handje verse peterselie
  • 2 el komijnpoeder (djinten)
  • 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 el honing
Instructies
  1. Meng in een keukenmachine de ingrediënten voor de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rozijnen, 4 eetlepels olie en een flinke snuf zout toe.
  3. Bestrijk de bloemkoolplakken met de rest van de olie en gril ze in circa 5 minuten goudbruin.
  4. Serveer de gegrilde bloemkool met de couscous en kruidige yoghurtsaus.
  5. Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes en gehakte koriander.

 

Reageren via facebook