Menu – Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g couscous
- 75 g blanke rozijnen
- 6 el olijfolie
- 1 bloemkool (in plakken)
- handje granaatappelpitjes
- 250 ml volle yoghurt
- handje verse munt (alleen de blaadjes)
- handje verse peterselie
- 2 el komijnpoeder (djinten)
- 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
- 1 el honing
Instructions
- Meng in een keukenmachine de ingrediënten voor de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rozijnen, 4 eetlepels olie en een flinke snuf zout toe.
- Bestrijk de bloemkoolplakken met de rest van de olie en gril ze in circa 5 minuten goudbruin.
- Serveer de gegrilde bloemkool met de couscous en kruidige yoghurtsaus.
- Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes en gehakte koriander.
Reageer