Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda’s
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 rode pepers (in reepjes, zonder zaadjes)
- 1 el honing
- 1 tl gemberpoeder (djahé)
- 4 el arachideolie
- 500 g varkenshaas (in blokjes)
- 100 g pinda’s (grof gehakt)
- 8 satéprikkers
Instructions
- Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
- Wrijf de ui, rode peper, honing en gemberpoeder fijn in een vijzel of pureer met een staafmixer.
- Meng er 2 eetlepels olie door en schep het vlees door deze marinade.
- Laat minimaal 15 minuten marineren.
- Rijg het vlees aan de spiesjes.
- Verhit een grillpan, ovengrill of barbecue en rooster het vlees in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
- Bestrijk tussendoor met de rest van de olie.
- Bestrooi de spiesjes met de pinda’s.
- Lekker met een komkommersalade met rode peper en ui.
Notes
[b]Tip: Neem biefstuk in plaats van varkenshaas en rooster 3-4 minuten. Vervang de pinda’s door gebakken uitjes.[/b]
Reageer