Menu van de dag – boerenkoolstamppot met prei en spekjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Nederlands
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Alle ingrediënten zijn natuurlijk verkrijgbaar bij DEEN, dit gerecht is ook afkomstig van DEEN.
Ingredients
- 1,2 kg kruimige aardappelen
- 1 prei (ca. 200 g)
- 2-3 teentjes knoflook
- 4 el olie en 20 g boter
- 4 verse worstjes of 350 g verse worst (braadworst) aan een stuk
- 75 g ontbijtspek, in blokjes
- 600 g gesneden boerenkool
- 1½-2 dl melk of kookvocht
- 1 el mosterd
Instructions
- Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de prei in smalle ringen, pel en snipper de knoflook.
- Verhit in een koekenpan de helft van de olie en wat boter en bak hierin de worst rondom bruin.
- Laat het vlees op laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden. Keer nu en dan.
- Bak de spekblokjes in een wok in de rest van de olie ca. 2 minuten.
- Voeg prei, knoflook en boerenkool toe en roerbak tot de boerenkool geslonken is.
- Laat op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden.
- Giet de aardappelen af.
- Stamp het boerenkoolmengsel door de aardappelen.
- Voeg melk of kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schenk een kopje warm water bij de worst.
- Roer de vleesaanbaksels los en breng de jus op smaak met mosterd en peper en zout.
- Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de worst en mosterdjus erbij.
Reageer