Medemblik Actueel.

Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade (Foto: DEEN Supermarkten)
Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade (Foto: DEEN Supermarkten)
Gerechten

Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade

Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade

Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Voedingswaarde 495 Kcal Calorieën 29 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

4 middelgrote zoete aardappels (schoongeboend)
3 eetl. olijfolie
4 schouderkarbonades
4 teentjes knoflook (geperst)
200 g Griekse yoghurt
snufje chilipepervlokken
200 g bosbessen of
200 g blauwe bessen
2 el sesamzaad
0,5 bosje koriander (grof gehakt)
bakplaat ingevet

Instructies

Verwarm de oven voor op 220ºC.

Halveer de aardappels in de lengte. Leg ze met het snijvlak naar beneden op de bakplaat en bestrijk rondom met olie. Bak in de oven in circa 25 minuten gaar.

Wrijf intussen de karbonades in met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het vlees om en om goed bruin.

Voeg de helft van de knoflook toe aan het bakvet en zet de warmtebron lager.

Leg een deksel op de pan en laat de karbonades in de knoflookjus nog een paar minuten garen.

Meng intussen de yoghurt met wat zout, chilipeper, de rest van de knoflook en de helft van de bosbessen.

Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin.

Neem de aardappels uit de oven.

Leg ze met het snijvlak omhoog op een grote plank of schaal en schep op elke halve aardappel een lepel yoghurtsaus.

Bestrooi met sesam, de rest van de bessen en de koriander.

Serveer de karbonades bij de aardappels.

Reageren via facebook