Menu – Malse kipspiesen met citroen en rozemarijn
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 kipfilets
- 2 el citroensap
- olijfolie
- 15 g verse rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 ui
- lange satéprikkers
Instructions
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Meng de kipfilet in een kom samen met het citroensap en de olijfolie.
- Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak de naaldjes grof.
- Pers de knoflook en voeg samen met de rozemarijn toe aan de kipblokjes.
- Voeg peper en eventueel wat zout toe.
- Dek af en bewaar in de koeling.
- Marineer de kip een paar uur van te voren voor het lekkerste resultaat.
- Was de paprika en verwijder de kern.
- Snijd in stukjes van 2-3 cm. Pel de ui en snijd in stukjes van 2-3 cm.
- Wrijf de satéprikkers in met olijfolie.
- Rijg de kipblokjes, paprika en ui om en om aan de spiesen.
- Gril de spiesen in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar op de barbecue.
Notes
[b]Variatie: Wissel af met de groenten aan de spies. Bloemkoolroosjes of cherrytomaatjes zijn een lekker alternatief.[/b]
Reageer