14.1 C
Medemblik
24 oktober 2020 17:17
Medemblik Actueel.

Foto: SchagenFM
Foto: SchagenFM

Dierenpark Van Blanckendaell heeft nu heuze savanne

TUITJENHORN – In Dierenpark Van Blanckendaell in Tuitjenhorn werd zaterdagmiddag door boswachter Arjan Postma de nieuw aangelegde savanne officieel geopend. Een roofvogel vloog een schaartje naar Postma toe, waarmee hij het lint kon doorknippen. Na acht jaar gesteggel kon augustus 2015 de eerste schop in de grond voor de start van een savanne. Dat is te lezen bij mediapartner SchagenFM

Dierenpark

Oktober 2017 arriveerden de eerste giraffe en twee zebra’s in het dierenpark, gevolgd door struisvogels. Tot voor kort waren de giraffen vanwege het slechte weer binnen en wilden ze niet naar buiten. Daar kwam verandering in toen ze eenmaal geproefd hadden hoe het op de prachtige savanne is.

Trots

De heer en mevrouw Blankendaal zijn trots dat het er uiteindelijk toch van is gekomen. De hele middag was het feest in het dierenpark. Ook kwam een Afrikaanse Djembé-band op de savanne, was er  een roofvogelshow en dierenverzorgers gaven uitleg bij het voederen van de dieren.

Reageren via facebook