Menu van de dag – Roergebakken raapstelen kerrie kipreepjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 400 g kipfilet
- 2 uien
- 1 – 2 el kerrie massala
- ketjap manis
- 250 g champignons
- 2 bosjes raapstelen
- 75 g gezouten cashewnoten
- 400 g rijst
- 3 el olijfolie
Instructions
- Snijd de kipfilet in reepjes. Pel en snijd de uien in reepjes. Meng de kip met de ui, kerrie naar smaak en een scheutje ketjap. Laat kort trekken.
- Halveer ondertussen de champignons.
- Maak de raapstelen schoon en snijd eventueel wat kleiner.
- Hak de cashewnoten grof.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aan- wijzingen op de verpakking. Giet af.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin op hoog vuur het kipmengsel ca. 5 minuten.
- Voeg de champignons en nootjes toe en roerbak 3 minuten mee.
- Voeg de raapstelen toe en roerbak kort mee totdat de blaadjes geslonken zijn.
- Schep de rijst door het raapstelen-kipmengsel en warm op matig hoog vuur goed door.
- Verdeel de roergebakken raapstelen met rijst over 4 borden.
Serving size: 4 Calories: 624 kcal Fat: 14g Carbohydrates: 79g Protein: 43g
Reageer