15.8 C
Medemblik
27 september 2020 08:45
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Menu van de dag – Pompoensoep met appel en bacon


Menu van de dag - Pompoensoep met appel en bacon
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 tl Za’atar
  • 200 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 50 g pittenmix
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 Elstar appels
  • 12 voorgebakken plakjes bacon
  • 6 jeneverbessen
  • peper en zout
Instructies
  1. Snijd de flespompoen (met schil) in stukjes.
  2. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  3. Pel de knoflook.
  4. Zet een grote soeppan op het vuur met een scheutje olie.
  5. Fruit de uien en de knoflook een paar minuten aan op laag vuur tot deze glazig zijn.
  6. Voeg dan de pompoen en za‘atar toe en fruit deze enkele minuten mee.
  7. Geregeld omscheppen.
  8. Blus af met de witte wijn en laat deze even goed doorkoken.
  9. Giet de kippenbouillon in de pan, breng aan de kook.
  10. Zet het vuur laag en laat de soep zachtjes doorkoken tot de pompoen goed zacht en gaar is.
  11. Haal de pan van het vuur en draai de soep fijn in een blender of maal fijn met de staafmixer.
  12. Giet de soep door een fijne zeef in een andere pan.
  13. Zet terug op het vuur en breng de soep opnieuw aan de kook.
  14. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Zet terwijl de soep opstaat een andere pan op het vuur, met daarin 1 liter water en de jeneverbessen.
  16. Breng het water aan de kook en draai het vuur laag.
  17. Schil in de tussentijd de appels en verwijder de klokhuizen.
  18. Snijd de appels in parten en pocheer ze in het water, 5 minuten op een laag vuur.
  19. Rooster de pittenmix in een koekenpan op laag vuur tot de pitten mooi gekleurd zijn.
  20. Verdeel de gepocheerde appelparten over de borden of kommen waar de soep in wordt geserveerd.
  21. Schep hier de hete soep bij.
  22. Steek plakken bacon ertussen en maak de soep af met de pompoenpitten en een paar lepeltjes crème fraîche.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 390 kcal Vet: 27g Koolhydraten: 19g Eiwitten: 12g

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?