Menu van de dag – Pompoensoep met appel en bacon
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 kleine flespompoen
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- zonnebloemolie
- 2 tl Za’atar
- 200 ml witte wijn
- 1 l kippenbouillon
- 50 g pittenmix
- 100 ml crème fraîche
- 2 Elstar appels
- 12 voorgebakken plakjes bacon
- 6 jeneverbessen
- peper en zout
Instructions
- Snijd de flespompoen (met schil) in stukjes.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Pel de knoflook.
- Zet een grote soeppan op het vuur met een scheutje olie.
- Fruit de uien en de knoflook een paar minuten aan op laag vuur tot deze glazig zijn.
- Voeg dan de pompoen en za‘atar toe en fruit deze enkele minuten mee.
- Geregeld omscheppen.
- Blus af met de witte wijn en laat deze even goed doorkoken.
- Giet de kippenbouillon in de pan, breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep zachtjes doorkoken tot de pompoen goed zacht en gaar is.
- Haal de pan van het vuur en draai de soep fijn in een blender of maal fijn met de staafmixer.
- Giet de soep door een fijne zeef in een andere pan.
- Zet terug op het vuur en breng de soep opnieuw aan de kook.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet terwijl de soep opstaat een andere pan op het vuur, met daarin 1 liter water en de jeneverbessen.
- Breng het water aan de kook en draai het vuur laag.
- Schil in de tussentijd de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de appels in parten en pocheer ze in het water, 5 minuten op een laag vuur.
- Rooster de pittenmix in een koekenpan op laag vuur tot de pitten mooi gekleurd zijn.
- Verdeel de gepocheerde appelparten over de borden of kommen waar de soep in wordt geserveerd.
- Schep hier de hete soep bij.
- Steek plakken bacon ertussen en maak de soep af met de pompoenpitten en een paar lepeltjes crème fraîche.
Serving size: 4 Calories: 390 kcal Fat: 27g Carbohydrates: 19g Protein: 12g
Reageer