18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 19:45
Medemblik Actueel.

Foto: KNRM Medemblik
Foto: KNRM Medemblik

Druk weekend KNRM Medemblik en Andijk

MEDEMBLIK – Het zonnige weekend heeft de redders van KNRM Medemblik bezig gehouden. Zaterdagavond zijn de reddingboten uitgevaren voor een zeiljacht welke aan de grond zou zijn gelopen. Zondag is een zeilboot met motorproblemen naar Medemblik gesleept.

KNRM Medemblik

Dat het watersportseizoen nu echt begonnen is, merken de bemanningsleden van KNRM Medemblik ook. Veel zon met temperaturen boven de 20 graden en een oostenwind betekend meestal wel werk aan de winkel voor de reddingboten van Andijk en Medemblik. 

Zaterdagavond heeft het Kustwacht Centrum in de Den Helder een melding gekregen van een zeiljacht welke aan de grond gelopen zou zijn. De melding kwam vanuit de jachthaven van Andijk, terwijl het jacht in de buurt van het vogeleiland de Kreupel zou liggen, midden op het IJsselmeer.  

KNRM Andijk

Reddingboot ’t Span uit Andijk en Bernardine uit Medemblik varen uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse blijkt er geen zeiljacht aan de grond te liggen. Reddingboot Bernardine zoekt in de buurt van het Vogeleiland terwijl ’t Span gaat kijken in de buurt van Andijk. Uiteindelijk wordt er geen hulpbehoevend zeiljacht aangetroffen en keren de reddingboot terug naar het reddingsstation.

Zondagmiddag worden de reddingboten van KNRM Medemblik wederom gealarmeerd. Dit keer voor een zeiljacht met motorproblemen. Beide reddingboten varen uit en ter plaatse worden opstappers overgezet. Nadat blijkt dat de opvarenden verder in orde zijn, wordt er een sleepverbinding gemaakt en koers gezet richting de Pekelharinghaven in Medemblik. Daar wordt het zeiljacht met vereende krachten afgemeerd. 

Reageren via facebook