Medemblik Actueel.

Connexxion
Algemeen

Buschauffeurs gaan staken, donderdag geen openbaar vervoer

[adrotate group="2"]

MEDEMBLIK – In het hele land rijden donderdag geen of minder streekbussen en regionale treinen als gevolg van een staking. Dat meldt de vakbond FNV. FNV heeft dit besloten, nog voordat het ultimatum dat de bond aan de werkgevers had gesteld was verlopen, meldt NH Nieuws.

Vakbond FNV-bestuurder Wilfred Jonkheid zei vanochtend in De Telegraaf dat “als ze (werkgevers, red.) niet aan onze eisen voor minder werkdruk, meer loon en een gezondere AOW voldoen, dan gaat de bus landelijk plat”.

Werkgeversorganisatie VWOV ziet geen aanleiding voor een landelijke staking. Zij vindt dat de reizigers hier de dupe van worden en dat er volop ruimte is voor overleg. De vakbonden zijn het hier niet mee eens. Volgens hun is het zinloos om aan tafel te gaan zitten als er niets verandert. 

In november liepen de eerdere gesprekken tussen de vakbonden en ov-bedrijven vast. FNV en CNV willen graag afspraken maken voor vermindering van de werkdruk onder buschauffeurs. Maar de vervoersbedrijven willen hier geen centrale regeling voor treffen. 

Reageren via facebook