Medemblik Actueel.

Het weerbericht voor de gemeente Medemblik
Het weerbericht voor de gemeente Medemblik
Weerberichten

Weerbericht – Zomerse temperaturen

MEDEMBLIK – Nog even genieten van het mooie voorjaarsweer, na woensdag is het voorbij en gaat de temperatuur gevoelig lager uitkomen. Maar zover is het nog niet, vandaag hebben wij weer een dag waarop de zon zeker 14 uur zal schijnen en de middagtemperatuur oploopt naar 24, lokaal 25 graden bij een vrij matige wind uit het oosten tot zuidoosten. In de nacht naar dinsdag koelt het af naar 12 graden en draait de wind door naar uit zuidoosten.

Zomerse temperaturen

Dinsdag wordt voor onze regio de eerste dag dit jaar dat ook bij ons de temperatuur boven de 25 graden gaat uikomen en dus de eerste zomerse dag. De wind is vrij matig en waait uit het zuidoosten. ’s nachts daalt het kwik naar 12 graden. Woensdag begint nog zeer zonnig  maar in de loop van de middag zijn de eerste tekenen van een ander weertype al zichtbaar, er komt hoge sluierbewolking binnendrijven. In de avond is er dan kans op een buitje maar heel veel zal er niet gaan vallen. De middagtemperatuur loopt nog op naar een mooie 24 graden bij een zuidoostelijke wind.

Regen en frisjes

Vanaf donderdag draait de wind naar het westen/zuidwesten en voert gevoelig koudere lucht met zich mee omdat de Noordzee nog niet echt warm is. Ook kan er donderdag van tijd tot tijd wat lichte neerslag gaan vallen, mogelijk met een klap onweer. De warme lucht zijn we kwijt, met een middagtemperatuur van hooguit 14 graden is het ineens ruim 10 graden frisser dan de dagen hiervoor.  Ook de dagen hierna blijft het met gemiddeld 16 graden een stukje onaangenamer al is de temperatuur wel vrijwel gelijk aan het jaarlijkse gemiddelde. In het weekend gaan er enkele buien vallen en zeker op zondag is het met 13 á 14 graden fris te noemen.

Reageren via facebook