Medemblik Actueel.

Zomerse temperaturen en veel zon
Zomerse temperaturen en veel zon
Weerberichten

Weerbericht – veel zon en zomerse temperaturen

MEDEMBLIK – En toen werd het zomer, zeker t/m vrijdag hebben wij te maken met zomerse temperaturen van 20 graden en hoger. Vandaag loopt de temperatuur op naar 22 á 23 graden bij een zwakke wind uit het oosten/zuidoosten. Het is vrijwel onbewolkt maar helemaal helder is het niet vanwege de aanwezigheid van Saharazand in de hogere luchtlagen. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 10 graden en draait de wind door naar het zuidoosten.

Zomerse temperaturen

Donderdag gaat een zomerse dag worden, de temperatuur bereikt dan ook bij ons de 25 graden mogelijk 26 graden, zomerse temperaturen dus. De wind is vrij matig 3Bft en waait uit het zuidoosten, in de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 12 graden en draait naar het noorden.

Het weekend verloopt ook zeer zonnig, zaterdag blijft de temperatuur wel even achter met 17 graden omdat de wind dan uit het oosten/noordoosten waait en de wind dan over het nog koude IJsselmeer water waait en daardoor afkoelt. Ook de nachttemperatuur is een stuk lager met 8 graden. De wind zelf is vrij matig 3Bft en draait in de nacht naar zondag door naar het zuidoosten. Dat is zondag ook te merken, dan wordt het weer 21 á 22 graden en is het nog steeds zeer zonnig.

Na het weekend draait de wind naar het westen/zuidwesten en neemt ook direct de kans op neerslag toe en gaat na maandag ook de temperatuur een fikse stap terug doen richting de 14 graden overdag en in de nachten rond de 7 á 8 graden.

Reageren via facebook