Medemblikse oplichter Niels Dudink op tv

MEDEMBLIK – Niels Slijkerman is een geslaagd zakenman. Hij koopt dan eens een huis, dan weer een auto, en hij heeft een prima cv. Helaas bestaat Niels Slijkerman alleen op internet. In het echte leven heet hij Niels Dudink komt oorspronkelijk uit Medemblik en licht hij mensen op met zijn mooie praatjes.

Het vervalsen van facturen, overschrijvingen, salarisstroken en e-mails; Niels Dudink draait er zijn hand niet voor om. Hij blijkt al jarenlang een spoor van ellende achter te laten in Noord-Holland en daarbuiten.

Zijn werkterrein is vaak de wereld van dating. De 35-jarige Niels verkeert graag op de apps van Badoo en Tinder om daar zijn volgende slachtoffers op te pikken, maar ook wildvreemde vrouwen worden door hem aangesproken via Facebook. De ene keer onder zijn eigen naam, dan onder de achternaam Slijkerman en soms als Franklin Spencer. Niels stelt zichzelf voor als iemand die op zoek is naar een serieuze relatie en het zelf goed voor elkaar heeft. Mooie banen in de sales met bijbehorende salarissen en auto’s.

Geld tegoed

Niels beweert ook nog bergen geld tegoed te hebben van mensen en instanties. Hiervoor vervalst hij mails van ‘zijn advocaat’ en zelfs officiële documenten worden herschreven door Niels, zodat ze in zijn voordeel uit lijken te pakken. Hij kan royaal zijn voor zijn vriendinnen, stuurt (vervalste) bankafschriften en bestelbevestigingen en zwaait met zijn pinpas. Dan is er een moment dat Niels zelf even geld nodig heeft. Voor de lekke band die hij beweert te hebben onderweg naar zijn werk of omdat hij zijn pinpas vergeten is. Het geld maakt hij erna direct weer over, hij stuurt zelfs een afschrift van zijn afschrijvingen. Maar zoals vaak gebeurd: vervalst.

Zelfs voor het faken van aandoeningen deinst Niels niet terug. Hij claimt ziek te zijn: kanker. Een van zijn vriendinnen brengt hem trouw naar het ziekenhuis, maar wordt nooit mee naar de dokter gevraagd. Niels stuurt een foto van een operatie die hij heeft ondergaan. Opgelicht?! bekijkt deze foto en ontdekt dat deze niet van Niels zelf is, maar gedownload van een website over sleutelbeenoperaties.

Bekijk hier de TROS/AVRO uitzending van ‘Opgelicht’

Reageren via facebook