Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – wisselend bewolkt met kans op een bui

MEDEMBLIK – De kou kwam als een mokerslag Nederland binnenvallen. Vrijdagochtend begon nog goed met een temperatuur van boven de 20 graden maar rond de middag draaide de wind naar het noordwesten en in een tijdbestek van 1.5 uur was de temperatuur al gedaald naar 15 graden.

Vandaag hebben wij te maken met vrij veel bewolking waar soms wat lichte neerslag uit kan gaan vallen, de temperatuur blijft steken op 12 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten.  Zondag is een kopie van vandaag, met 1 klein verschil en dat is de kans op neerslag, die is hoger dan vandaag.

Maandag staat het weer in ons aandachtsgebied onder invloed van een hoogtelaag boven het zuiden van de Oostzee. Dit trekt langzaam oostwaarts en later op dinsdag passeert een zwakke hoogterug. Na passage hiervan lijkt zich vanaf woensdag een zonale stroming in te stellen, die richting het volgende weekeinde meer en meer begint te meanderen op de oceaan. De aangevoerde lucht wordt hierdoor geleidelijk minder koel.

Reageren via facebook