Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik: vrij zonnig en warm voor de tijd van het jaar

MEDEMBLIK – Vandaag lijkt het eerder lente dan winter, de zuidelijke wind voert warme lucht met zich mee en dat zien wij terug in de temperatuur vanmiddag die rond de 11 á 12 graden komt te liggen. De zon schijnt regelmatig maar wel is er hoge bewolking die soms de zon even verhuld

Aan het einde van de middag en zeker vanavond trekt de bewolking dicht en gaan er buien vallen of gaat het zelfs even enige tijd regenen, lokaal gaat er 2 á 3mm vallen. In de nacht naar woensdag daalt het kwik richting de 3 graden.

Woensdag is een droge dag waarbij zon en wolken elkaar afwisselen. De middagtemperatuur is weer op een normaal niveau voor 18 december, zo rond de 7 graden. De wind is matig van kracht en waait uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar een graad of 5.

Donderdag is ook nog een vrij mooie dag met redelijk veel zonneschijn en wederom een middagtemperatuur van rond de 10 á 11 graden  maar lokaal kan het zelfs even 12 graden worden.

[signoff]

Reageren via facebook