Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – wisselvallig, in de middag regen met kans op onweer

MEDEMBLIK – De dag begint vandaag met lokaal laaghangende bewolking en mogelijk een enkel spatje regen, aan het einde van de ochtend klaart het op en krijgen wij de zon soms even te zien. Lang duurt dit niet, in de middag trekt de bewolking weer dicht en gaat het regenen waarbij onweer niet is uitgesloten. De middagtemperatuur loopt op naar 21 graden wat warm is voor de tijd van het jaar. De wind is matig, 3Bft, en waait uit het zuiden tot zuidoosten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 13 graden.

Het weekend verloopt nat, vooral op zaterdag kan het soms even stevig doorregenen en ook de temperatuur doet een fikse stap terug, het gaat niet veel warmer worden dan 16 graden. De wind draait via het westen naar het noordwesten en voert koudere lucht aan onder invloed van een storing die zicht boven de Britse eilanden nestelt en bij ons het weer gaat beïnvloeden.

Volgende week is het eerst nog onstabiel herfstweer met op maandag en dinsdag regen maar ook zonnige perioden, maandag wordt het nog 17 graden maar dinsdag zal het niet veel warmer worden dan 14 graden. De rest van de week is het wisselvallig met zonnige perioden en een middagtemperatuur van 16 graden bij een matige tot vrij krachtige wind 4/5 Bft, uit het westen tot zuidwesten.

Reageren via facebook