Weerbericht – zonnig maar ook sluierbewolking

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met flinke zonnige perioden maar ook is er sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt op naar 18 graden bij een vrij matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar woensdag koelt het af naar 7 graden.

Zomerse temperaturen

Ja u leest het goed, zomerse temperaturen, 2 dagen lang zal de temperatuur boven de 21 graden gaan uitkomen. Woensdag 21 graden en donderdag zelfs 23 mogelijk 24 graden. Dit omdat de zuidoostelijke wind warme lucht uit het zuiden van Europa aanvoert waar de temperatuur al ruim boven de 20 graden ligt. In de nachten daalt het kwik naar 11 á 12 graden.

Ook vrijdag en in het weekend kunnen wij nog genieten van veel zon en vrij hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, vrijdag 19 graden, zaterdag iets minder warm met 16 graden en zondag weer 19 graden . Op al deze dagen is er maar weinig tot geen bewolking en is de wind vrij matig van kracht.  Wel draait de wind op vrijdag van zuidoost naar het noorden en later weer naar het noordoosten wat een voorbode is van een gevoelig frissere weertype.

Na zondag draait de wind naar het westen tot zuidwesten en neemt de kans op buien weer toe. Ook de temperatuur doet een stap terug richting de 14 á 15 graden. Maar voor nu eerst genieten van een paar dagen volop zonnig en warm weer.

Reageren via facebook