Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Voetbal

Voetbal: Bikkels Opperdoes JO8-1 winnen dik verdiend tegen v.v. Flevo

OPPERDOES – Onze stormram (Jaylian) ontbrak helaas omdat hij ziek was en onze draver op het veld (Robin) ontbrak vanwege zwemles. Op naar Midddenmeer met 7 man. Vandaag bestond onze selectie uit: Jarno, Joris, Bjorn, Rens, David, Joey & Hessel. Na overleg met de coach van Flevo hadden we besloten om vandaag eens een potje 7 tegen 7 te gaan spelen. Binnen de kortste keren brak Jarno door en kwam in een 1 op 1 situatie met de keeper te staan, koelbloedig als wordt verwacht van een spits, schoot hij de 0-1 tegen de touwen!

Verslag:

Jarno was echter hierdoor wel een beetje beduusd, toch was de knop snel om en kwam hij weer in een 1 op 1 situatie, zelfde uitkomst. 0-2! Toch was er een beetje onoplettendheid aan de kant van VVO en brak Flevo ook door en een rollertje van hun eindigde in het net van VVO, 1-2. De knop ging weer om, David had de bal, in de aanvalsmodus gestapt en de slalom was daar, het werd 1-3!

De jongens hadden de frivoliteit te pakken, lekker vrijuit gaan en ballen. Het leek soms wel een beetje het tiki taka voetbal van FC Barcelona. Dit zag je ook terug in de volgende aanval, de bal ging via elke speler en eindigde bij Jarno. Jarno had de flow te pakken, haalde uit en het werd 1-4! De verbazing van Jarno was van zijn gezicht af te lezen…..

Het was nog lang niet gedaan, de jongens zette heel goed druk en hieruit resulteerde de prachtige stift van Bjorn. 1-5! Toch was er achterin weer een momentje van onoplettendheid en dit zorgde voor de 2-5. Een nieuwe aanval van de kant van VVO, via meerdere schijven kwam de bal uiteindelijk terecht bij Hessel en hij tikte ‘m er zo in, 2-6! De focus van VVO lag in de aanval en dat bleek ook uit de counter van Flevo, ze kwamen door de muur van Opperdoes en schoten de bal zo binnen, 3-6.

De bal kwam weer in bezit van VVO, wederom een aanval over meer schijven en het eindpunt van de aanval was dit keer David en die schoot de bal onberispelijk binnen, 3-7! Toen vond de scheidsrechter het wel welletjes voor de 1e helft en hij floot voor de rust.

Ruststand: 3-7 (Goals: Jarno 3x, David 2x, Bjorn, Hessel)

Na de limonade en vol goede moed traden we weer aan op het B veld in Middenmeer. VVO was oppermachtig en had de volledige controle over de wedstrijd, een beetje rondspelen. Flevo die had het op een gegeven moment niet meer en dit bleek ook uit het spelbeeld, de wedstrijd bloedde wat dood en werd een beetje eenrichtingsverkeer.

Toch kwamen er kansen voor VVO, echter stond het vizier de 2e helft bij niemand echt op scherp, waardoor Flevo ‘in leven bleef’. Omdat Flevo in leven bleef, bleven ze erin geloven en deelde ze hier en daar wat speldenprikjes uit. Echter was de focus er in de 2e helft wel achterin en bleef het 3-7.

Na een geweldige opbouw vanuit achteren kwam de bal voorin terecht bij David en die vond het prima en dacht, laat ik de genadeklap eens uitdelen. Hij schoot, hij scoorde, het was 3-8!
Hierna bloedde de wedstrijd wel een beetje dood en dit vond de scheidsrechter ook, die floot voor het einde. De jongens hebben de wedstrijd heel professioneel uitgespeeld, de tegenstander laten geloven dat er wat te halen viel, ondanks dat dat niet zo was. Top gedaan.

Eindstand: 3-8 (Goals: Jarno 3x, David 3x, Bjorn, Hessel)

Toen mochten we nog even gaan pingelen en ook hierin bleek VVO de betere. 4-5.

Reageren via facebook