12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 01:48
Medemblik Actueel.

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik – perioden met zon ook buien mogelijk met onweer

MEDEMBLIK – Na de overvloedige regenval van woensdag vandaag een vrij redelijke dag met flinke zonnige perioden, zeker in de ochtend zullen wij de zon te zien krijgen.

Vanuit het zuidwesten komt er echter een storing ons land binnen en deze storing neemt bewolking met zich mee, uit deze bewolking kan een bui gaan vallen mogelijk met een klap onweer. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 18 graden bij een soms vrij krachtige wind uit het zuiden. In de nacht naar vrijdag klaart het op en daalt de temperatuur naar 13 graden.

Vrijdag gaat de temperatuur weer eens door de 20 graden, vrijdagmiddag wordt het zo’n 20 á 21 graden, schijnt de zon veelvuldig maar zijn er ook wolken en daar kan een spatje regen uit gaan vallen. Vrijdagavond neemt de kans op een paar stevige (onweers)buien weer toe en kan er lokaal weer tot 10mm regen gaan vallen.

Het weekend is wisselvallig, zon en buien, zeker op zaterdag, wisselen elkaar af. Met 20 á 21 graden in de middag is de temperatuur gelijk aan het jaarlijkse gemiddelde. De wind waait uit het westen later wat draaiend naar het zuidwesten en is overwegend matig van kracht.

Voor meer weer, kijkt u op de website van ons weerstation. (PC en Tablet) of voor mobiel.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?