3.8 C
Medemblik
29 november 2020 06:06
Medemblik Actueel.

CDA plant bloembollen voor een fleurige gemeente Medemblik (Foto aangeleverd)

Het CDA voorjaar komt er aan!

MEDEMBLIK – Het CDA heeft, in samenwerking met Jacarodeo, bloembollen geplant in de gemeente Medemblik en hier kan vijf jaar lang van genoten worden. Een van de standpunten van het CDA is dat het openbaar groen goed moet worden onderhouden. Zij draagt hier vanaf 2018 gedurende vijf jaar letterlijk een steentje aan bij, door dit voor een aantal groenstroken te sponsoren. In december 2017 zijn hierin bloembollen geplant die nu beginnen te bloeien.

Deze verwilderen en de prachtige bloemen langs de openbare weg komen ieder jaar opnieuw terug. Meer biodiversiteit in de bermen is leuk om te zien, goed voor de insecten en aantrekkelijk voor toeristen. Op woensdag 7 maart heeft het CDA borden geplaatst op die locaties waarvan zij de sponsor zijn. In totaal staan er acht borden; in de woonplaatsen Medemblik, Wognum, Andijk, Wervershoof en Zwaagdijk.

Het project ‘Kleur voor de deur’ van Jacarodeo bestaat dit jaar 7 jaar. Het bestaat uit het planten van bloembollen in bermen, groenstroken en parken binnen de gemeente grenzen van Medemblik, Heerhugowaard en Hollands Kroon.

Reageren via facebook