12.8 C
Medemblik
25 mei 2020 06:13
Medemblik Actueel.

Uitslag verkiezingen Medemblik nog steeds niet definitief

MEDEMBLIK – Wat maandagmiddag een korte bijeenkomst had moeten worden is er 1 geworden van uitstel omdat GroenLinks het niet eens kon worden met de voor GroenLink dramatisch verlopen hertelling waar zij 1 zetel verloren aan de BAMM.

Bij de opening van de vergadering waar de gemeenteraad enkel hun goedkeuring hoefde te geven over de verkiezingen én de hertelling van afgelopen vrijdag wilde GroenLinks bij monde van fractievoorzitter Ria Manshanden een schorsing van de vergadering omdat zij pas kort voor het begin van de vergadering antwoorden had gekregen op 10 vragen die zij hadden gesteld naar aanleiding van de hertelling.

Na heropening van de vergadering kwam GroenLinks met het verzoek om de vergadering voor langere tijd te schorsen omdat zij alle Proces Verbalen die zijn opgemaakt helemaal uit te pluizen omdat er toch nog veel vraagtekens zijn bij het verloop van de tellingen van de stemmen. Bij de hertelling bleek dat GroenLinks 2 stemmen minder had dan voor de hertelling, net voldoende om de 2e zetel kwijt te raken aan BAMM die door deze uitslag weer terugkeert in de gemeenteraad.

Dinsdagavond vergadert de gemeenteraad verder over de definitieve uitslag maar er is een kans, al is die minimaal, dat er een tweede hertelling gaat komen, Ria Manshanden zelf denkt ook niet dat het zover gaat komen maar de kans is wel aanwezig.

Tegen Medemblik Actueel vertelde Ria Manshanden het volgende:

Reageren via facebook